راهاندازی چهارمین کارخانه بازیافت نخالههای ساختمانی در مجتمع آبعلی موجبات استحصال بیش از ۱۰ هزار تن نخاله ساختمانی در شهر فراهم کرده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، توسعه شهر و به دنبال آن ترویج زندگی شهری و شهرنشینی موجب رشد ساخت و ساز و ایجاد زیرساخت برای زیست در کلانشهرهایی همچون پایتخت و گسترش صنعت ساختمان شده است؛ صنعتی که براساس آمارها مصرف 40درصد کل مواد خام کره زمین و 12 درصد آبهای زمین را میشود و نهایتا 40 درصد از منابع انرژی کل جهان برای فعالیتهای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد و همین امر سبب اتلاف مصالح و تولید نخالههای ساختمانی خواهد شد که علاوه بر تاثیر بر وضعیت محیط زیست بر شرایط اجتماعی کشورها هم نقش گستردهای دارد.
تحقیقات بینالمللی حاکی از آن است حجم نخالههای ساختمانی در بین سایر زبالههای دنیا، حدود 13 تا 29 درصد است که آمار بالایی محسوب میشود؛ البته برخی پژوهشها نیز درصد نخالههای ناشی از عملیات ساخت و تخریب ساختمان را حدود 23 تا 33 درصدِ کل زبالههای خشک شهری عنوان کردهاند.
نخاله یا ضایعات ساختمانی، موادی هستند که در فعالیت های عمرانی و عملیات ساخت و ساز به صورت ناخواسته و تصادفی، تولید میشوند.
براساس این گزارش، کلانشهر تهران هم به عنوان پایتخت کشور و باتوجه به جمعیت شهری آن که روزانه روند صعودی دارد از قاعده تولید نخالههای ساختمانی مثتثنی نیست.
به گزارش تسنیم، به گفته رضا محمدی؛ مدیرعامل سازمان پسماند، روزانه 28 تا 30 هزارتن خاک و نخاله ساختمانی در شهر تولید میشود که با کمک بخش خصوص یک کارخانه احداث شده و تست گرم آن نیز انجام شده است.
به گزارش تسنیم، تا پیش از این نخالههای و پسماندهای عمرانی ساختمانی در 3 کارخانه مجتمع آبعلی جمعآوری میشد که به همت مدیریت شهری ششم در شنبه امید و افتخار این هفته از یک کارخانه دیگر در این مجتمع رونمایی شد.
در همین راستا علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران با اشاره به چهارمین کارخانه بازیافت نخالههای ساختمانی در مجتمع آبعلی واقع در منطقه 4 عنوان میکند: اکنون حدود 10هزار تن از 30هزار تن نخاله ساختمانی استحصال میشود که با راهاندازی این کارخانه در فاز اول 3 هزار و 300 تن و در ادامه تا 8 هزار تن به این ظرفیت اضافه میشود.
گفتنی است، این کارخانه برای بازیافت پسماند و نخالههای عمرانی و ساختمانی نزدیک به یک ماه و با سرمایهگذاری بخش خصوصی آغاز به کار کرده است.
به گفته رضا محمدی؛ مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران و متولی تنظیف شهر، فاز نخست این کارخانه شامل تولید انواع شن و ماسه دانهبندی شده از محل دپوهای پسماند ساختمانی در مجتمع آبعلی میشود که با تکمیل در فازهای بعدی پروژه تولید آسفالت، بتن و سایر محصولات بتنی به میزان بالاتر از مقدار پیشبینی شده انجام خواهد شد. پروژه مشارکتی است و احداث، نصب و راهاندازی، نگهداری و راهبری کارخانه بازیافت پسماند ساختمانی و عمرانی به روش B.o.o است.
محمدی در خصوص میزان ورودی فعلی مجتمع آبعلی عنوان میکند: به صورت میانگین ورودی این نخالهها بیش از 10 هزار تن در روز است که با توجه به اهداف زیستمحیطی سازمان مدیریت پسماند و قراردادهای موجود شامل چهار کارخانه در حال بهرهبرداری و یک کارخانه در حال احداث، توانایی بالقوه بازیافت نخالههای ساختمانی و عمرانی تا 14 هزار تن در روز و به صورت بالفعل تا 20 هزار تن در روز از مجموع بار ورودی و دپوهای سالیان اخیر ایجاد خواهد شد.
نکته حائز اهمیت در راهاندازی این کارخانه این است که این کارخانه در گذشته بنا شده بود اما هیچ استفاده ای از آن نمیشد.
منبع: تسنیم نیوز